Warunki w chlewni, kurniku czy w oborze mają realny wpływ na jakość produkcji zwierzęcej. Niezależnie od tego czy jesteśmy nastawieni na produkcję mięsną czy mleko, jaja warunki bytowe jakie zapewnimy zwierzętom będą rzutowały na jakość otrzymywanych produktów. To jak się domyślamy będzie miało przełożenie na wynik ekonomiczny naszego gospodarstwa.
Kolejne gospodarstwa nastawione na produkcję trzody chlewnej podejmują się poprawy warunków bytowych trzody. Jednym z pierwszych zadań podejmowanych przez rolników jest zapewnienie odpowiednich warunków do utylizacji gnojowicy. Celem jest doprowadzenie gnojowicy do stanu zapewniającego jak najmniejsze straty azotu. Penergetic-g ograniczając wydzielanie się amoniaku obniża straty tego cennego pierwiastka. Następstwem takich działań jest poprawa mikroklimatu chlewni, redukcja efektu czerwonych oczu u zwierząt jak i radykalnie niższe przypadki występowania kaszlu.
Jednolita gnojowica, bez osadów i kożuchów, czopów to nawet 80% mniejsze nakłady na wywóz tego nawozu!
Penergetic-g w praktyce.
Skuteczność działania i wymierne efekty idą w parze z wysoką wydajnością.
Więcej o technologii Penergeetic-g możecie przeczytać tutaj: